Teràpia familiar i de parella

Teràpia familiar i de parella  Crisis i creixement  Intel·ligència emocional  Acompanyament en el dol  Teràpia psicosomàtica  Diagnòstics i informes

contes-infantilsLa familia:

La família és un sistema on els seus membres fonen recursos i necessitats. Qualsevol canvi afecta a tot el sistema . Com a sistema viu, en moviment, la convivència familiar suposa un equilibri molt fràgil entre els interessos i recursos dels seus membres.

La convivència familiar es fa més difícil com més complexa és la família, com més membres vulnerables conté (nens, adolescents, gent gran, persones amb dificultats especials), com més adverses són les circumstàncies, com menys s’ encaren i es tracten els problemes que presenta…
Ningú és expert i tots som aprenents en la nostra pròpia família.

 

 

 

La parella:

És un micromón, subjectiu i només compartit i entès pels membres de la parella, on desenvolupem projeccions diverses i expectatives sovint poc adaptades a la realitat. Això és el que fa que dins de la perella poguem viure les millors i pitjors experiències humanes alhora.

El fet que un tercer entri en aquest món tancat , un expert/a, ajuda a posar nom a les dinàmiques que s’ han creat i a trobar la forma de canviar-les per unes de millors i més funcionals.

Entenc la parella des d’ una perspectiva oberta: parelles heterosexuals, homosexuals, parelles transexuals, en convivència contínua o intermitent, separades o divorciades prèviament o reconstituïdes en una o més ocasions, d’ adolescents, joves, de mitjana edat o persones madures,… El concepte de parella i el seu cicle vital ha anat canviant en els darrers temps i necessitem adoptar les bones teories a les noves realitats.

En tres sessions es pot diagnosticar una fase final o un desequilibri que toca de mort a una parella i, en menys de deu sessions, s’ observen canvis significatius en una parella amb prou vitalitat.

Des de l’ any 1997, no he deixat d’ emmarcar-me en la teoria sistèmica i sempre tinc present que formem part d’ un engranatge al que som sensibles i al que afectem com a individus. Tant si atenc un nen/a o adolescent o un adult, l’ enfocament que utilitzo és de família o comunitat.

 

Parlem?

PER CONCERTAR UNA VISITA POTS CONTACTAR PER
TELÈFON: 687 84 76 51
MAIL: pilararb@copc.cat
SKYPE: pilararbosaixala@gmail.com 

Descomptes i bonificacions

Descomptes importants en psicoterapia individual, de parella, familiar o de grup en totes les targetes del grup AVANTSALUD.
Descomptes del 20% en psicoterapia individual, de parella, familiar i de grup per als afiliats/des de CCOO i familiars de primer grau.